Growth MeetUp s Simonom Belakom

Growth MeetUp s Simonom Belakom

Datum dogodka: 11. 02. 2020 ob 18:00

Vsako podjetje, ki se poda na pot proti data-driven, se slej kot prej sreča s problemom, da Google Analytics ne zadošča več. Na voljo ni pravih analiz, uparjanje podatkov s podatki iz drugih virov je okorno in pomanjkljivo. Kako naprej? Lahko začnete z bolj ali manj nenehnim skakanjem iz enega orodja do drugega v iskanju nečesa, kar pokriva vse vaše potrebe, ali pa vzamete usodo - in podatke - v svoje roke in si postavite lastno skladišče podatkov!

Na torkovem dogodku "Kako do podatkov in kaj z njimi" si bomo pogledali natanko to, kako postaviti lasten zajem, transformiranje in hranjenje podatkov in kako te podatke potem analizirati. 

Simon Belak vas bo popeljal skozi svojo metodologijo, od tega, kako sistematično nabrati zahteve, jih preliti v arhitekturo zajema podatkov (ETL) in topologijo podatkovnega skladišča. Kako vrednotiti različne tehnologije, kako izgleda njegov go to tehnični stack (in zakaj je kakršen je) in na kaj bodite pozorni pri izbiri BI orodja. S strokovnjakom si boste tudi pogledali, kako vse to splesti v harmonično celoto in se lotiti prvih analiz, vključno z dobrimi praksami za postavljanje dashboard-ov in eksploratorno analizo. 

Delo bo potekalo na 2 - 3 konkretnih primerih. Če želite, da bomo na dogodku obravnavali vaš primer, pošljite informacije o tem, kaj počnete, kakšna je vaša north-star metrika, katere vire podatkov imate trenutno in kaj trenutno počnete na področju analitike, po elektronski pošti na: simon.belak@gmail.com.

Simon Belak je data scientist in razvijalec pri odprtokodnem analitičnem orodju Metabase, kar mu daje nenadkriljiv vpogled v trenutne najboljše prakse postavitev podatkovnih skladišč in analitike na podlagi podatkov in intervjujev z njihovimi več kot 20.000 uporabniki med drugim Swisscom, N26, Revolut, … Preden se je pridružil Metabase je postavil analitčen oddelek in infrastrukturo na GoOpti, še prej pa kot soustanovitelj Hekovnika pomagal več ducatom startupom in rastočim podjetjem postati data-driven.

Datum, ura in lokacija

Torek, 11. 2. 2020, od 18:90 do 20:00
Lokacija: Konferenčna dvoraba, Tehnološki park 19, stavba B

 

 

 

 


Nazaj