FUTOURISM5.0: Mednarodna konferenca s področja pametnega in trajnostnega turizma, družbe 5.0 ter tehnologij prihodnosti

FUTOURISM5.0: Mednarodna konferenca s področja pametnega in trajnostnega turizma, družbe 5.0 ter tehnologij prihodnosti

Datum dogodka: 26. 08. 2021 ob 08:45

Prijava na dogodek

Digitalno stičišče Slovenije - BTC Ljubljana / Slovenija

Zasnova konference Futourism5.0 je razdeljena v dva programska sklopa. Prvi obsega področje trajnostnega in digitalnega turizma, drugi pa področja razvoja turizma prihodnosti - skozi prizmo družbe 5.0 in uporabe naprednih tehnologij, s poudarkom na tehnologijah virtualne in obogatene resničnosti.

Cilj konference je EU in Sloveniji ponuditi inovativne digitalne rešitve, s katerimi bi lahko pomagali pri razvoju novih turističnih konceptov, novih tehnoloških rešitev ter poslovnih modelov, aktualnih v času okrevanja po COVID19.

Dodaten cilj je povezati različne EU države in deležnike k oblikovanju vsebin in tematik, z namenom čim širšega sodelovanja turističnih ponudnikov ter gospodarstva celotne EU, vključno z vključevanjem lokalnega prebivalstva in turistov.

Rdeča nit konference bo skozi paradigmo uporabe naprednih tehnologij usmerjena na področje digitalizacije, trajnosti in zelene prihodnosti, ki je kot eden od ključnih elementov predviden tudi v novi EU perspektivi. Velik poudarek na konferenci bomo namenili tudi segmentu digitalizacije kulturne dediščine ter razvoju kreativnega turizma z uporabo virtualne in obogatene resničnosti.

Konferenca bo zainteresiranim podjetjem omogočila promocijo na stojnicah in promocijske dogodke v digitalnem in virtualnem razstavišču, kjer se lahko predstavijo različnim obiskovalcem.

Umestitev konference

Konferenca se umešča v sklop predsedovanja Slovenije v okviru EU in bo potekala v prostorih Digitalno razstavišče Slovenije – Hala 1, BTC, Ljubljana. Hkrati pa umestitev konference predstavlja tudi idealno izhodišče za pogovor o priložnostih ter priprave vsebin za EXPO DUBAI 2020.

FUTOURISM5.0

Na različnih panelih, delavnicah in okrogli mizi bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja pametnega turizma, družbe 5.0 in tehnologij prihodnosti iz Slovenije in EU.

Konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti, trendih in izzivih trajnostnega, zelenega in turizma prihodnosti,
  • predstavila projekte, stanje in povezala deležnike slovenskega turistično inovativnega ekosistema,
  • predstavila odmevnejše izobraževalne in tehnološke projekte na področju novih tehnologij, turizma in družbe 5.0 v Sloveniji,
  • odkrivala možnosti za razvoj kulturnega in kreativnega turizma z uporabo digitalizacije kulturne dediščine, možnosti uporabe virtualne in obogatene resničnosti, ter uporabe blockchain tehnologij v turizmu,
  • pokazala primere dobrih praks trajnostnega turizma, v povezavi z uporabo tehnologij prihodnosti v podjetništvu in industriji,
  • prikazala možnosti sodelovanja ter vzpostavitev stičnih točk za prenos tehnologij prihodnosti med Slovenijo in zainteresiranimi državami EU na področju turizma
  • predstavila priložnosti za pridobitev podpore in vavčerjev za podjetja ter start-upe, ki delujejo na področju pametnega in digitalnega turizma, novih tehnologij ter družbe 5.0.

PRIJAVNINA IN REGISTRACIJA

Udeležba na konferenci Fotourism5.0 in preizkus novih tehnologij v digitalnem razstavišču Slovenije sta brezplačna.

Število udeležencev na dogodku v živo je omejeno na 100, zato vas vabimo, da pohitite s prijavo.

Prijava na konferenco.

Vsi, ki se dogodka ne boste mogli spremljati v živo, boste lahko spremljali preko zoom povezave.

Vse dodatne informacije o konferenci lahko dobite preko e-pošte: ales.pevc@tp-lj.si

Organizatorji in partnerji konference:


Nazaj