Fitnes tehnologije in pametna vadba

Fitnes tehnologije in pametna vadba

Datum dogodka: 12. 05. 2022 ob 11:00

Tehnološki park Ljubljana vas 12. 5. 2022 ob 11.00h vabi na brezplačni dogodek Fitnes tehnologije in pametna vadba! Imeli boste priložnost spoznati nove tehnologije, ki bodo bistveno posodobile in popestrile področje vodenih vadb. Vključene bodo predstavitve razvijalcev aplikacij s področja telesne vadbe ter raziskovalcev področja pametnih tehnologij. Namen dogodka je povezati razvijalce tehnologij z izvajalci vodenih vadb ter jim predstaviti možnosti nadgradnje svoje ponudbe in dela s strankami.

Zbranim udeležencem bo teoretično in praktično predstavljen sistem za vadbo na daljavo - smart4fit, ki ga je razvilo podjetje Nissatech. Gre za dragoceno pridobitev, tako za uporabnike kot trenerje, saj omogoča obširno analizo podatkov za prilagajanje treninga in tako bistveno izboljša kakovost vadbe. Na podlagi razširjene in podrobne analize zabeleženih podatkov treninga aplikacija omogoča načrtovanje nadaljnjih vadb, ki so posebej oblikovane glede na izmerjene potrebe posameznika. Gre za pomemben korak naprej na področju oblikovanja personaliziranih vadb.

Predstavili se bodo tudi predstavniki projekta FitBack iz Fakultete za Šport, ki pripravljajo večjezično spletno platformo za posredovanje povratne informacije o različnih komponentah telesnega fitnesa. Namenjena bo posamezniku, hkrati pa bo vsebovala tudi ključne podatke za vzpostavitev nacionalnega, regionalnega ali lokalnega sistema za spremljanje telesnega fitnesa otrok in mladostnikov.

Da je področje fitnesa, vadb, gibanja in zdravega življenjskega sloga zelo aktualno, dokazuje tudi precejšnje število start-up projektov, ki se ukvarjajo z razvojem aplikacij na tem področju in jih boste imeli možnost spoznati na dogodku. To je tudi odlična priložnost za izvajalce vodenih treningov, da spoznajo nove možnosti dela.

Program:

11:00 - Predstavitev projekta FitBack (Gregor Jurak, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)
11:30 - Predstavitev sistema Smart4Fit (Nenad Stojković, Podjetje Nissantech) - predstavitev bo potekala v angleškem jeziku 
13:00 - Mreženje s pogostitvijo
14:00 - Zaključek

Lokacija:  Tehnološki park 19, konferenčna dvorana v pritličju Stavbe B 

Dogodek je brezplačen. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava.

Prijavite se TUKAJ.


Nazaj