Financiranje in investicije krožnega gospodarstva in digitalizacije v Sloveniji

Financiranje in investicije krožnega gospodarstva in digitalizacije v Sloveniji

Datum dogodka: 10. 06. 2021 ob 13:00

Vabimo vas, da se udeležite spletne delavnice “Financiranje krožnih poslovnih modelov v Sloveniji in v Območju Alp”, ki bo izvedena v četrtek, 10.6.2021 od 13.00 do 17.00. Spletno delavnico organizirata Tehnološki park Ljubljana in Institut Jožef Stefan v okviru projekta Circular4.0 (Interreg Območje Alp).

Delavnica je prvenstveno namenjena  investitorjem in finančnim organizacijam na območju Slovenije, da se seznanijo z posebnostmi krožnega gospodarstva in uvajanjem digitalnih sistemov podjetij v podporo njihovemu prehodu v krožno gospodarstvo. Prav tako so na delavnico so vljudno vabljena tudi podjetja ter operaterji (podporniki podporno-krožnega sistema kot so posredniške organizacije, tehnološki parki, podjetniški pospeševalniki, razvojne agencije in centri itd).

Finančne organizacije in ostali udeleženci delavnice se bodo seznanili z realnimi potrebami podjetij, ki nameravajo v prihodnosti investirati v krožne poslovne modele s pomočjo tehnologij I4.0. Predstavljene bodo finančne spodbude za razvoj krožnega gospodarstva in digitalizacije v Sloveniji, novi finančni instrumenti bank ter novi sistemi za presojo poslovnih tveganj povezanih s krožnimi poslovnimi modeli in vlaganji v digitalne tehnologije I4.0. Podjetja bodo predstavila poslovne/investicijske načrte za postavitev krožnih poslovnih procesov in modelov poslovanja, ki so jih razvili v okviru projekta Circular4.0 z namenom testiranja novih poslovnih modelov investiranja in pregledom kriterijev za oceno krožnih/digitalnih tveganj s stani finančnih institucij.

Projekt Circular4.0 se izvaja v okviru programa Interreg Območje Alp. Vodilni partner projekta Circular4.0 je Tehnološki park Ljubljana, na projektu sodeluje 15 partnerjev iz petih držav (Avstrija, Francija, Italija, Nemčija, Slovenija).  

Projekt Circular4.0 je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa Interreg Območje Alp.

Delavnica po posneta. Posnetek bo javno objavljen na platformi TalentsLMS za potrebe usposabljanja operaterjev in podjetij.

PODROBEN PROGRAM

Delavnica je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava TUKAJ.

Vljudno vabljeni k udeležbi z aktualno temo investiranje v tehnologije I4.0 za pospešitev prehoda v krožno gospodarstvo.


Nazaj