Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve!

Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve!

Datum dogodka: 15. 06. 2021 ob 11:00

Svet za razvoj SAZU izvaja serijo posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, z namenom spodbujanja poglobljene strokovne razprave o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.

Prvi trije posveti, so potekali v okviru začrtane problematike namenjeni izobraževanju, kibernetski varnosti in varovanju zasebnosti ter digitalizaciji ekonomije in družbe, so razgalili kopico izzivov, ki jih prinaša življenje na daljavo, vrsto groženj, a tudi priložnosti. 

Vabljeni k sodelovanju na četrtem posvetu, da skupaj poiščemo možne rešitve izzivov, nanizanih v prvih treh posvetih in tudi drugih. Z vami bi radi pregledali, ne le kako čim lažje priti skozi to krizo, temveč tudi kako lahko iz nje pridemo močnejši in bolje pripravljeni na novo dobo, z vpogledom v nove priložnosti!

Posvet »Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve« bo potekal v torek, 15. junija, med 11. in 14.30 uro, v digitalnem okolju MiTeam.

Posvet je umeščen v čas, ko tako Slovenija kot Evropska skupnost sprejemata najpomembnejše odločitve, ki bodo začrtale način in kakovost našega življenja v prihodnje. 

Na posvetu bodo sodelovali vrhunski domači in tuji govorci, čas pa bo namenjen tudi domačim rešitvam in znanju na področju digitalizacije.

Vsi, ki želite predstaviti svoje poglede, imate možnost, da video, PPT ali PDF obliko zapisa po predhodni registraciji objavite v MiTeam platformi v prostoru Posveta in naložite na POVEZAVI

Podrobno agendo posveta najdete TUKAJ.

Registracija bo odprta do ponedeljka, 14. junija, do 17. ure oziroma do zapolnitve prostih mest. Priporočamo, da z registracijo pohitite. Udeleženci posveta lahko aktivno sodelujete preko klepeta ali z vključitvijo v videokonferenco.

Brez registracije vam je ogled vseh treh posvetov na razpolago na Youtube kanalu:

- Hibridno izobraževanje v času pandemije in po njej

- Kibernetska varnost in varovanje zasebnosti

- Digitalizacija dela, ekonomije in družbe v nematerialnem kapitalizmu


Nazaj