Dan odprtih vrat XR in Smart&digital laboratorijev

Dan odprtih vrat XR in Smart&digital  laboratorijev

Datum dogodka: 23. 06. 2020 ob 09:00

Vabimo vas na dan odprtih vrat laboratorijev Tehnološkega park Ljubljana: XR laba - Laboratorija za obogateno in virtualno resničnost ter Smart&Digital laba -  Laboratorija za digitalizacijo, prototipiranje in pametne naprave, ki sta odprta šele kratek čas, vendar že imata velik vpliv na razvoj in promocijo inovativnih tehnologij.

Z dnevom odprtih vrat želimo podjetjem Tehnološkega parka Ljubljana in tudi širše ponuditi vpogled v delo in aktivnosti laboratorijev in jim hkrati predstaviti potencial, ki ga s svojo odprto platformo predstavljata za podjetja, inovatorje, startupe, študente in raziskovalce, ki želijo preizkusiti nove tehnologije oz. najti podporo pri razvoju njihovih rešitev.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi dveh zelo zanimivih predavanj oz. delavnic s področja 3D modeliranja, 3D tiska ter osnov oblikovanja rešitev v virtualni resničnosti.

Vljudno pa vas vabimo tudi na konferenco Vizija prihodnosti 5.0, ki bo potekala od 14:00 do 17:00 ure v Dvorani B1 Tehnološkega parka Ljubljana. Startup podjetja in raziskovalci obeh laboratorijev pa bodo prisotni tudi na večernem  XR HUB meetup dogodku, kjer bodo predstavili različne tehnologije, rešitve slovenskih ustvarjalcev in startupov, ter trende, ki se nakazujejo v prihodnosti.

Ves dan bo v recepciji stavbe B potekala razstava izdelkov in rešitev, s katerimi so tehnološka podjetja sodelovala v boju proti Korona virusu. Predstavljeni bodo: slovenski ventilator, vizirji in 3D maske, ki smo jih razvili za zdravstvene delavce v najtežjih pogojih ter ostale aktivnosti oz. produkti,  pri katerih so slovenska tehnološka podjetja skupaj s partnerji pripomogla k uspešnemu omejevanju oz. zdravljenju bolezni COVID-19. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Ojoj polni smo!!! Ampak nič zato, odpiramo čakalno vrsto, vpiši se tudi, če želiš, da te obvestimo kdaj bo naslednja delavnica. 

Vpis v čakalno vrsto preko sledeče povezave.

Program dogodka

8:30 – 9:00   Jutranja kava in registracija udeležencev

9:00 – 13:00  Dan odprtih vrat z možnostjo ogleda delovanja laboratorijev: XR in Smart&digital lab

9:00 – 11:00 Delavnica - 3D moderiranje in XR animacija: Bor Jarh - Notr

Lokacija - XR Lab – 3. nadstropje, Stavba C

11:00 – 13:00 Delavnica -  3D tiskanje: Rok Capuder - Zavod 404

Lokacija - Smart and Digtal lab – laboratorij za pametne in digitalne rešitve – klet, stavba  B


13:00 – 14:00 Otvoritev razstave tehnoloških rešitev, ki so pomagala v boju z COVID19: Dr. Jernej Pintar – direktor Tehnološkega parka Ljubljana

13:00 – 14:00 Druženje in pogostitev


*Pridružujemo si pravico do sprememb in dopolnitev programa

 


Nazaj