Dan odprtih podatkov z otvoritvijo Stičišča odprtih podatkov Slovenije

Dan odprtih podatkov z otvoritvijo Stičišča odprtih podatkov Slovenije

Datum dogodka: 06. 03. 2020 ob 09:00

Dan odprtih podatkov je mednarodni dogodek za ljubitelje podatkov, ki z uporabo odprtih podatkov povezujejo in gradijo rešitve zapletenih družbenih vprašanj skupaj z zainteresirano javnostjo. Letošnji Dan odprtih podatkov uradno poteka v soboto, 7. marca 2020. Ta poseben dan bomo obeležili tudi mi, zato vas vabimo na Dan odprtih podatkov s svečano ustanovitvijo Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub). Dogodek bo potekal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije.

Odprti podatki javnih institucij so na voljo celotni javnosti, pri svojem delu pa jih uporabljajo tudi gospodarstveniki, razvijalci aplikacij, analitiki in številni drugi. Naš cilj je, da se med seboj še bolj povežemo in skupaj pripomoremo k razvoju inovativnosti na vseh področjih.

Slovenski Dan odprtih podatkov bo v prvem delu potekal v znamenju svečanosti ob ustanovitvi Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub), ki bo usmerjalo razvoj v smeri odpiranja podatkov in njihove ponovne uporabe. Pobudnika ustanovitve stičišča odprtih podatkov sta Tehnološki Park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon – Open Data for Eurepean iNnovtion) in Gospodarska zbornica Slovenije (IKT-Horizontalna mreža), ob podpori Ministrstva za javno upravo.

V nadaljevanju programa bodo sledili pogovori o uporabi odprtih podatkov v inovacijskem ekosistemu, prednostih uporabe odprtih podatkov za gospodarstvo in predstavitev dosedanjih dobrih praks. Program je na voljo TUKAJ.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava preko elektronske najkasneje do srede, 4. marca 2020.

Prosimo vas, da izpolnite anketni vprašalnik in na dogodku vam bomo predstavili rezultate.


Nazaj