Največje tekmovanje zelenih poslovnih idej

23. 05. 2018

Največje tekmovanje zelenih poslovnih idej

7 zelenih poslovnih idej na ClimateLaunchpad-u 2018

CO NOT v sodelovanju s Kemijskim inštitutom Ljubljana in Tehnološkim parkom Ljubljana organizira ClimateLaunchpad, ki je največje tekmovanje zelenih poslovnih idej. Tekmovanje poteka v več kot 35 državah in Slovenijo zastopa 7 ekip. ClimateLaunchpad odkriva več kot 1000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam in pomaga ambicioznim podjetnikom spremeniti idejo v globalen posel.

V Tehnološkem parku Ljubljana so slovenske ekipe začele z dvodnevnim treningom strategije poslovanja (Boot Camp) z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, ki bo 21. 6. 2018,  na katerem bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji. Trije finalisti vsake države se bodo uvrstili na finale, ki bo 1.–2. 11. 2018 na Škotskem.

Ideje, ki so zastopane na slovenskem tekmovanju, obsegajo teme od sistema za avtomatsko ločevanje barvnih kovin do mikrobnega čiščenja onesnaženih voda, ki so posledica izpustov gnojil in drugih hranil. Vse prijave bodo obravnavane z vidika vpliva na  podnebne spremembe, potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev.

Najboljših 10 ekip bo sprejetih v Climate-KIC Accelerator, poslovno šolo, osredotočeno na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnologij. Denarna nagrada za končnega zmagovalca finala znaša 10.000 €, druga nagrada  5.000 € in tretja 2.500 €.

 

Nazaj