ERASMUS + : PROTOCOLS - Inoviranje poklicnega izobraževanja in usposabljanja v okviru obnovitvene nevrologije (RN) za zdravstvene delavce in strokovne vodje poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

17. 11. 2020

ERASMUS + : PROTOCOLS - Inoviranje poklicnega izobraževanja in usposabljanja v okviru obnovitvene nevrologije (RN) za zdravstvene delavce in strokovne vodje poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Projekt, namenjen inoviranju poklicnega izobraževanja in usposabljanja (VET) v restorativni nevrologiji (RN), je zagnan z ambicijo podpreti zdravstvene strokovnjake in VET trenerje. Osredotoča se na zagotavljanje enakega dostopa do usposabljanja v okviru Evropskega kvalifikacijskega okvira in uvaja inovativne metode poučevanja.

Ključne teme vključujejo razvoj inovativnega VET učnega načrta, procese certificiranja in uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter novih tehnologij v zdravstvenem sektorju. Projekt bo prav tako razvil nov poklicni profil, ki vključuje veščine, kot so oddaljena komunikacija, pilotno usposabljanje v RN, nosljive tehnologije za rehabilitacijo in digitalizacijo zdravstva.

Med ključnimi rezultati je vzpostavitev skupnega evropskega sistema VET za nove veščine in kvalifikacije v RN, razvoj prilagodljivih orodij za VET izkušnje in ustvarjanje vsebin in orodij za oddaljeno usposabljanje. Projekt bo tudi pregledal in prevedel gradivo projekta RISE, razvil nove protokole za oceno medicinske tehnologije in zgradil spletno platformo za izmenjavo podatkov in širjenje rezultatov.

Projekt obljublja pomemben vpliv, saj bo omogočal brezplačen dostop do visokokakovostnega VET gradiva, napredoval v raziskavah RN in nosljive tehnologije, inoviral zdravstveno oskrbo za paciente s poškodbami hrbtenjače in motnjami gibanja, ter ustvaril nova orodja za modernizacijo VET učenja.

Poleg Tehnološkega parka Ljubljana bodo pri projektu sodelovali tudi drugi partnerji:

  • ORAS Ospedale Riabilitativo di Alta Specializzazione iz Italije
  • SWORD Health SA iz Portugalske
  • FLR Fondazione Lepido Rocco iz Italije
  • FHNP Fundacion Hospital Nacional de Parapljeicos iz Španije

Nazaj