Creativity StartUP School

01. 08. 2017

Creativity StartUP School

Ljubljana 19.09. - 20.09.2017
Tehnološki park Ljubljana d.o.o. in MAO - Center za kreativnost. 

Imaš kreativno idejo, ki jo lahko apliciraš v produkt, storitev ali izdelek za industrijo? Si morda za nemogoč problem našel delujočo in kreativno rešitev? Verjameš, da bi lahko svojo poslovno idejo dopolnil in se v 2 dneh pripravil za predstavitev pred investitorji?
  
Prijavi se in svojo idejo na Creativity StartUP School izpopolni z najboljšimi mentorji iz StartUP okolja v Sloveniji!

Tehnološki park Ljubljana, d.o.o. skupaj z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) – nosilcem nacionalnega projekta Center za kreativnost prvič v Sloveniji organizira Creativity StartUP school, skozi katero bomo podprli nove in kreativne StartUP projekte.

Gre za trening in delavnico z obilo dobre energije, strasti, novih spoznanj in dela z najboljšimi mentorji na visokih obratih.

Cilj je jasen, dobiti znanje in izkušnje, kako uspeti v StartUP svetu, vstopiti na globalne trge in kako se čim bolje predstaviti investitorjem. Vse to pa želimo seveda prevesti tudi v vrhunski in delujoč poslovni model.

Najbolj perspektivne ideje se bodo predstavile tudi na mednarodnem investicijskem forumu, ki bo potekal 05.10.2017 v Ljubljani. Investicijski forum bo potekal pod okriljem Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.,  Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ( MAO) ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), kot del mednarodne konference s področja kulturnega in kreativnega sektorja ob lansiranju nacionalnega projekta Centra za kreativnost.

IŠČEMO!

Si kreativec/ka, študent/ka, podjetnik/ca? Imaš kreativne ambicije, zanimivo storitev, produkt ali dobro podjetniško idejo?

Ponujamo ti izjemno priložnost, da spoznaš, kako poteka razvoj poslovne ideje in njena realizacija v praksi.

Prijavi se na Creativity StartUP school, ki bo potekala v Tehnološkem parku v Ljubljani ter v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in razvijaj veščine, ki so nujno potrebne za tvoj prihodnji podjetniški uspeh!

Program bo potekal dva dni, od 19.09. do 20.09.2017, na omenjenih dveh lokacijah. 

 
Z udeležbo boš pridobil/a: 

 • Nove poslovne priložnosti
 • Konkretna poslovna in podjetniška znanja
 • Uporaba poslovnih orodij - Canvas, Lean, Validation Board, …
 • Druženje z uspešnimi ljudmi
 • Nova poznanstva s kreativnimi podjetniki
 • Možnost realizacije lastne ideje
 • Dostop do najboljših slovenskih mentorjev
 • Network lokalnih kreativcev, študentov in podjetnikov
 • Veliko zabave in druženja
 • Razvijal se boš v kreativnem coworking prostoru v samem centru kreativnosti in podjetništva
 • Orodja in dodelano idejo, za morebiten nastop na platformah za množično financiranje
 • Hrano, prigrizke in noro vzdušje
 • Priložnost, da dobiš katero od zanimivih nagrad
 • Navdušujoč predstavitveni pitch
 • Možnost predstavitve svoje ideje pred investitorji iz kreativnih industrij iz vse Evrope


Skreiraj si prihodnost, ki si jo želiš in se prijavi!
(Klikni za prenos prijavnice >>)


Mednarodni Creative Investment Forum

V okviru projekta ChiMERA bomo 5.10.2017 organiziramo mednarodni investicijski forum. Na forumu se bodo predstavile kreativne podjetniške ideje iz Slovenije in partnerskih držav projekta ChiMERA (Italija, Francija, Španija, Portugalska, Malta).

Mednarodna skupina investitorjev in strokovne žirije bo ocenjevala in nagradila najbolj perspektivne kreativne ideje. Eden od izbranih projektov pa bo v naslednjih mesecih vključen tudi v podporni sistem aktivnosti Centra za kreativnost.

Udeležba na mednarodnem Creative investment forumu je pogojena s prijavo na Creativity startup school.


Kaj so kreativne in kulturne industrije?

Kreativne in kulturne industrije so definirane kot dejavnosti, ki najpogosteje združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev. Vključujejo besedno, glasbeno, televizijsko in filmsko produkcijo, založništvo, umetno obrt, oblikovanje, modo, arhitekturo, vizualno in izvedbeno umetnost, igre, digitalno in kreativno tehnologijo, virtualno in obogateno resničnost, multimedija in igre,  oglaševanje ter kulturni turizem. Sem spadajo tudi vse ostale kreativne tehnologije, s katerimi lahko doprineseš k temu sektorju.

Jasno je eno! Države, podjetja in institucije bodo le s podpiranjem ustvarjalnosti in spodbujanjem inovativnosti vzdrževale kulturno raznolikost in bodo tudi zato gospodarsko uspešne. Zato kreativne kulturne industrije (KKi) vplivajo na razvoj potencialov, ki lahko pozitivno vplivajo na prestrukturiranje gospodarske dejavnosti ter njeno svetovno konkurenčnost in rast.

Poganja nas prepričanje, da se lahko na dolgi rok umetnost, kreativnost in kulturno ustvarjanje vzdržuje tudi, če je vključena v komercialno uspešen sistem. Prav tako pa je za nas pomembna krepitev podjetniškega duha na kulturnem področju, saj ljubimo umetnost in kulturo.

Medtem, ko so ideje o kreativnih industrijah na strukturni ravni šele v povojih, pa se zanje že zelo zanimajo svetovno znana podjetja, industrija, kot tudi investitorji. Te organizacije delujejo na razširljivih modelih, ki ne samo izboljšajo dostopnost do svojih izdelkov in storitev, ampak tudi zagotavljajo integrirane uporabniške izkušnje. In to je samo začetek !!!

 

Je moja ideja zanimiva za Creativity startup training school?

Seveda! Creativity StartUP school je zasnovana, kot preplet novih načinov kombiniranja ustvarjalnih in tehničnih veščin za ustvarjanje multidisciplinarnih poslovnih idej na zabaven in interaktiven način.

V dveh dneh bodo udeleženci spoznali kompleten proces priprave in razvoja ideje do točke, kjer se bo ideja lahko predstavila investitorjem in dosegla globalni preboj.  Skozi celoten proces bo vse udeležence podpiral profesionalni tim izurjenih trenerjev in mentorjev, ki se odlično spozna na razvoj in plasiranje produktov, finance, marketing in strategijo, različne tehnike prodaje ter realizacijo idej v praksi.

 

Pogoji za prijavo

Kratek opis kreativne ideje, produkta oz. storitve pričakujemo najkasneje do 11.09.2017. Prijavnica je na voljo na sledeči povezavi: Klikni za prenos prijavnice >>.

V primeru, da bo interesentov več kot je razpisnih mest, bomo za vse prijavljene na podlagi poslanih prijav naredili predselekcijski izborni postopek. Na osnovi udeležbe in predstavitve tvoje ideje ob zaključku šolanja bomo izbrali najperspektivnejše ideje za fizično predstavitev /pitch na investicijskem forumu, medtem ko bomo ostalim kreativnim in izbranim idejam omogočili predstavitev na stojnicah.

Dobra novica je, da je udeležba za vse, ki se prijavite do 11.09.2017 brezplačna. Vendar pa je omejeno število mest na 50 udeležencev.

Zato ne čakaj in se prijavi zdaj!  Klikni za prenos prijavnice >>

 

Organizatorji
    

Partnerji

 

 

Creativity StartUP training school

Tehnološki park Ljubljana d.o.o., kot slovenski partner projekta ChiMERA natečaj za Creativity StartUP training school in Investicijski forum izvaja skupaj z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje (MAO) – nosilcem nacionalnega projekta Center za kreativnost in skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije – partnerjem projekta CRE:HUB in izvajalcem poletne šole CREA.

Nazaj