Vabilo na mednarodno konferenco in investicijski forum s področja KKI

Vabilo na mednarodno konferenco in investicijski forum s področja KKI

Datum dogodka: 04. 10. 2017 ob 09:00 - 05. 10. 2017 ob 17:00

Prijava na dogodek

Prva mednarodna konferenca in investicijski forum s področja kreativnih in kulturnih industrij

4 - 5. 10. 2017  -  Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO
Grad Fužine, Pot na Fužine 2, 1000 Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. in Muzej za arhitekturo in oblikovanje – MAO vabita na mednarodno konferenco in investicijski forum za kreativne in kulturne industrije.

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah, bodo nastopili največji strokovnjaki in akterji s področja kreativnih in kulturnih industrij (KKI) iz Slovenije in tujine.

 Konferenca bo:

  • osvetlila nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih KKI v Sloveniji,
  • predstavila stanje in deležnike slovenskega KKI ekosistema,
  • predstavila odmevnejše kreativne projekte v Sloveniji,
  • pokazala primere dobrih praks prenosa KKI idej v podjetništvo in industrijo,
  • prikazala možnosti za interakcijo med zasebnimi in javnimi finančnimi instrumenti,
  • okrepila izmenjavo inovativnih praks in uspešnih KKI politik med Slovenijo in državami v regiji mediterana
  • predstavila perspektivne startupe slovenskim in tujim investitorjem s področja KKI.

Vrhunec konference predstavlja 1. investicijski forum za projekte kreativnih in kulturnih industrij, kjer se bodo pred domačimi in mednarodnimi investitorji predstavili posamezniki in podjetja ki delujejo na področju KKI.

 

Oba dogodka, konferenca in investicijski forum bosta potekala v angleškem jeziku.

Program konference, prijavnica in več informacij o investicijskem forumu je na voljo na sledeči povezavi:
. Program konference s sodelujočimi govorniki
Prijavnica na konferenco

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave so odprte do 30.9.2017.

Veselimo se vaše udeležbe!

 

Organizatorja

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. je partner v transnacionalnem projektu ChiMERA, katerega financira program Interreg Mediteran. Namen projekta ChiMERA je vzpostavitev grozda kreativnega in kulturnega sektorja ter opredelitev in testiranje pilotnih storitev za spodbujanje KKI sektorja. V namen spodbujanja KKI sektorja v Sloveniji Tehnološki park Ljubljana d.o.o. organizira transnacionalno konferenco in prvi investicijski forum na področju KKI v Sloveniji.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je nosilec projekta Center za kreativnost Slovenije. Center za kreativnost (CzK) nadgrajuje dolgoletno delovanje MAO in vzpostavlja interdisciplinarno platformo za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji. Center bo deloval na področjih arhitekture, oblikovanja, umetnosti, dediščine in na drugih področjih KKS ter bo skozi svoje aktivnosti spodbujal medsektorsko sodelovanje. Hkrati pa bo MAO s projektom vzpostavil pomemben del podpornega okolja za inovacije v Republiki Sloveniji in bo sistemsko umeščen v celoten okvir tega podpornega okolja. Naložbo sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Glede na komplementarne vsebine obeh projektov – ChiMERA-e in CzK, partnerja organizirata mednarodno konferenco za kreativne in kulturne industrije v sklopu projekta ChiMERA, saj želi Muzej za arhitekturo in oblikovanje skozi vse pobude, ki se na področju KKI izvajajo v Slovenijo, spodbujati KKI sektorje s ciljem spodbud in stimulacije KKI sektorja še pred formalnim in javnim začetkom CzK in tako koristi dogodek ChiMERA kot predpromocijski dogodek CzK.

 


Nazaj