SMEli projekti uspejo! Vas zanima kako?

SMEli projekti uspejo! Vas zanima kako?

Datum dogodka: 04. 12. 2018 ob 09:00

Pogosto prebiramo novice o uspehu tehnoloških podjetij, ki so prepričala investitorje in pridobila milijonske investicije. Kako jim je to uspelo? Znano je, da investitorji ne investirajo, vsaj dokler podjetje nima razvitega prototipa ali MVP-ja.  Številna od teh podjetij zato izkoristijo druge mehanizme, s katerimi prebrodijo začetno pomanjkanje sredstev in zmanjšajo rizike za investitorje.

Eden od teh je razpis Horizon 2020 SME Instrument. Uspeh v tej shemi vam lahko prinese do 2.5 milijona EUR, ki jih lahko porabite za razvoj in komercializacijo vaše disruptivne rešitve. Do leta 2020 bo izbranih 4000 inovativnih malih in srednjih podjetij ter startupov, ki bodo prejela sredstva.

Zakaj med njimi nebi bili vi? Uspejo SMEli (knjiž. pogumen, hraber) projekti, ki jih vodijo usposobljeni strokovnjaki z razumevanjem strategij oddajanja prijav in sistema ocenjevanja.

Kako so uspešna podjetja prepričala EU ocenjevalce in investitorje?

Konkurenca na razpisu je izjemna. Čeprav je na letni ravni na voljo 8 rokov za prijavo in je na voljo 2,7 milijarde €, uspe le okoli 6 % podjetjem.

Da boste zvišali vaše možnosti uspeha, smo za vas pripravili intenzivno 3-urno delavnico, ki jo bo vodil Kristjan Zemljič iz podjetja Global Disruption.

Kristjan je mentor v Tehnološkem Parku Ljubljana in je pomagal že 10 podjetjem iz Slovenije in EU pridobiti sredstva na omenjenem razpisu. Kar 25 podjetij je z njegovo pomočjo pridobilo Seal of Excellence (Pečat odličnosti) – priznanje o izjemni poslovni inovaciji, ki podjetjem odpira vrata do drugih finančnih virov.

Na delavnici boste spoznali razmišljanje ocenjevalcev, napredne strategije predstavitve in primere dobrih praks. Prav tako boste spoznali učinkovito metodologijo »Deep Dive« in zasnovali konkurenčen poslovni projekt.

Delavnica je primerna za vas, če lahko pritrdite:

  • Ste inovativno, majhno ali srednje veliko, tehnološko podjetje?
  • Vaša unikatna inovacija je iz področja zdravja in okoljskih tehnologij?
  • Tehnološko ste dosegli raven prototipa ali MVP?
  • Opravili ste vsaj osnovno raziskavo trga?
  • Vašo tehnologijo želite globalno komercializirati?
  • Prepričati želite tudi zasebne investitorje?
  • Vzpostavili ste motivirano in usposobljeno ekipo?

Kje in kdaj?

Delavnica se bo odvila 04.12.2018 v Tehnološkem Parku Ljubljana, stavba B. Pričetek dogodka je predviden ob 9.00 uri, zaključek pa ob 12.00 uri. Oddajte svojo prijavo na spletni povezavi.

Dodatno gradivo za udeležence

Vsi udeleženci se lahko brezplačno registirajo v video program SME Instrument Accelerator. Spoznali boste ključne vidike uspešnega projekta, psihologijo ocenjevalcev in še več. Registrirate se lahko TUKAJ.


Nazaj