11. Dnevi podjetništva 2018

11. Dnevi podjetništva 2018

Datum dogodka: 13. 11. 2018 ob 08:00 - 14. 11. 2018 ob 08:30

Podjetniki, bodoči podjetniki, tisti z dobrimi idejami in željo po ustanovitvi lastnega podjetja in vsi ostali, pozor! Odprli smo prijave na 11. Dneve podjetništva. V dveh dneh bomo na brezplačnih dogodkih prisluhnili dobrim podjetniškim zgodbam, ki prinašajo dragoceno znanje za podjetnike in bodoče podjetnike. 

Organizatorji poskušamo znova ujeti duh časa in vam predstaviti vsebine, ki vam bodo prišle prav v vašem poslovnem življenju. Izvedeli boste več o obveznostih, ki vam jih nalaga zakonodaja, intenacionalizaciji slovenskih podjetij, gradnji blagovne znamke, uporabi družbenih omrežij in še in še.

Oglejte si PROGRAM. 11. Dnevov podjetništva in se prijavite na eno ali več predavanj oz. okroglih miz. 

Zakonodaja, davki, internacionalizacija, talenti in blockchain tehnologija

Popeljali vas bomo v svet zakonov, pravilnikov in evidenc in predstavili obveznosti, ki jih nalaga zakonodaja.

Pregledali bomo tudi davčne obveznosti in spregovorili o internacionalizaciji slovenskih podjetij. Predstavniki ministrstva za zunanje zadeve, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenske izvozne banke bodo udeležencem na okrogli mizi predstavili, kje najti podporo, ko se odločite, da boste svoje poslovanje razširili v tujino. Predstavili bomo tudi dobro prakso poslovnega kluba iz tujine, ki slovenskim podjetjem utira pot čez meje, do širšega trga.

Posvetili se bomo aktualni temi – obdavčitvi kriptovalut. Poslovanje s kriptovalutami z računovodskega vidika še ni zadovoljivo urejeno. Kljub številnim pojasnilom finančnih uprav mnogih držav – tudi Finančne uprave RS – organi, zadolženi za sprejemanje računovodskih standardov in usmeritev še kar molčijo. Na podlagi doslej znanih priporočil bomo na 11. Dnevih podjetništva napovedali, kako vas bo FURS obdavčil.

Govorili bomo tudi o neuspehih, vlaganju dobička in o bitki za talente. Kako pritegniti in predvsem – kako zadržati dober kader?

Gradnja blagovne znamke, mladi podjetniki, družbena omrežja in prihodnost kriptovalut

Drugi dan Dnevov podjetništva bomo spoznali osnovne prijeme brandinga in prodajo, ki odgovarja na ključna prodajna vprašanja: Kako vzpostaviti ustrezno prodajno ekipo? Na kakšen način pridobiti stranke? Kako obdržati stranke (»Customer retention«)?

V popoldanskem delu drugega dne 11. Dnevov podjetništva se bodo predstavili najbolj perspektivni udeleženci programa Mladi podjetniki 2017-2019. O zmagovalcu bo odločala strokovna komisija in udeleženci z »live voting-om.«

Nato pripravljamo kratek pregled pravil, kako uporabiti LinkedIn, Facebook in Instagram za vse, ki vstopajo v svet podjetništva. Spoznali bomo najboljše prakse in se izognili pogostim napakam.

Za zaključek 11. Dnevov podjetništva pa bomo pogledali v prihodnost. Blockchain niso samo kriptovalute, ampak gre za tehnologijo, ki bo vplivala na javni in zasebni sektor. Tokenizirana ekonomija, pametne pogodbe, pametne gospodarske družbe, državne kriptovalute.

Pošljite svojo prijavo čim prej! Število mest je omejeno.

Datum, ura in lokacija

Datum: 13. in 14. 11. 2018
Ura: 08:30 - 17:00
Lokacija: Konferenčna dvorana stavbe B, Tehnološki park Ljubljana

Za več informacij se obrnite na vlado.begovic@tp-lj.si.

Dneve podjetništva organiziramo skupaj s podjetjem Data d.o.o.

Dneve podjetništva že enajstič v partnerstvu organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, finančno pa nas podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter javna agencija SPIRIT Slovenija.


Nazaj