MENTORSKI PROGRAM

Podjetjem vključenim v mentorski program Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o., ponujamo dva tipa mentorskega programa, ki podjetniškemu timu omogočata ustrezno strukturiranje vseh funkcij podjetja in pripravo podjetja na hitro rast ter globalizacijo. Prva oblika je 1:1 mentorski program za hitro rast, kjer podjetniki skozi skrbno pripravljen program vzpostavljajo organizacijo, produkt in procese v svojem podjetju. Druga oblika pa poteka skozi mreženje in povezovanje

Mentorski program je povsem praktično in individualno naravnan, s pripravo konkretnih rešitev za vsako posamezno podjetje. Z mentorstvom pospešimo rast podjetij, prihranimo podjetnikom mnogo težkih odločitev ter pomagamo pri gradnji odličnih mednarodnih podjetij. Pri tem sodelujemo le z najboljšimi mentorji.

Skupnost

Podjetnike, ki se vključijo v mentorski program aktivno spodbujamo, da se med seboj družijo, izmenjujejo informacije, prav tako pa organiziramo različne dogodke, delavnice, neformalna srečanja, ipd. Razumemo, da podjetništvo ni služba, vendar način življenja. Skupnost podjetnikov se razvija tako na dogodkih in srečanjih, kot tudi na socialnih omrežjih. Seveda pa so del skupnosti tudi mentorji, svetovalci in vsi drugi, ki so praktično odvisni od podjetništva.

Vera Nunić, Tehnološki park Ljubljana

Mentorstvo zame pomeni učiti se od nekoga, ki si želi, da bi ti uspel. Kaj lepšega bi si človek lahko želel...?

Vera Nunić je vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o. Karierna pot jo je vodila od svetovalke za podjetništvo na Zavodu za zaposlovanje, vodje HRM na kadrovski agenciji, podjetniške svetovalke v Centru za razvoj malega podjetništva do dela v Tehnološkem parku Ljubljana d.o.o., kjer je bila najprej zaposlena kot svetovalka za razvoj podjetništva, danes pa vodi Start up center. Njen življenjski nazor in strast je biti obkrožena z navdihujočimi in motiviranimi ljudmi, ki so si zadali nalogo izboljšati svet. To je tudi razlog, da se posveča delu s start-up podjetniki. Obvešča, povezuje, svetuje, organizira, spodbuja in po svojih najboljših močeh, nudi pomoč mladim podjetjem pri uresničevanju njihovih vizij in sanj.

Lojze Bertoncelj, CorpoHub

Upam, da veš, kaj pomeni delati vitko in agilno.

Lojze Bertoncelj je soustanovitelj in partner podjetja CorpoHub. Je mentor vitkega inoviranja v večjih, že uveljavljenih organizacijah, mentor štartnikom in član nacionalne komisije za start:up leta. Je pobudnik modela brezplačne e-knjige Delaj vitko. V preteklosti »serijski« inovator novih poslovnih modelov v večjih sistemih (Iskra, GZS, Mladinska knjiga, Merkur). Po izobrazbi je magister ekonomije, diplomiran elektro inženir.


Matej Golob, CorpoHub

Resno se vprašaj, zakaj se lotevaš in kaj želiš doseči, vztrajaj v tej smeri in hkrati obdrži prepričanje, da pojma nimaš, kako boš zares prišel tja.

Matej Golob je računalničar, ki ga je potegnilo v svet ekonomije in financ. Štipendist in najboljši študent v svoji generaciji E-MBA na CBS. Tekač in izrazita can-do oseba. Matej, soustanovitelj podjetja CorpoHub, je že od nekdaj navdušen nad novimi, izvirnimi in vrednimi idejami. V prostem času jih pomaga širiti v obliki TEDx dogodkov, v profesionalnem času pa razvijati, preverjati in pivotirati v obliki Lean Startup mentoriranja. 

Boštjan Lipnik, Terra Nullius

Pot ni kratka, ampak se splača. Ne obupat!

Boštjan Lipnik je podjetnik in ima več kot 10 let izkušenj na področju spletnega razvoja, kreiranja uporabniške izkušnje ter lansiranja spletnih portalov. Je direktor in ustanovitelj leta 2012 lansiranega startupa RibiskeKarte.si. Je tudi soustanovitelj več spletnih portalov www.najdi-glasbenika.si, www.najem-fotografa.si in www.najem-koce-si.

 

 

Tina Osojnik, OSOJNIK Legal Boutique

Good things take time and right things happen at the right time. Be patient, persistent and believe in yourself. Always!

Tina Osojnik je pravnica z EMBA izobrazbo, ki je specializirana za področje intelektualne lastnine z vidika strateškega pristopa, skozi inovacijske (pravne) procese v podjetju zaznava in ureja področja zaščite znanja, vodi ekipe znotraj podjetja, da ustrezno strateško upravljajo s svojo intelektualno lastnino ter znižuje tveganja tujih trgov preko pogodb, nadzora trga in monetizacije razvitega znanja. 

Izkušnje je pridobivala v večjih mednarodnih podjetjih, sedaj pa v svoji pisarni svetuje in vodi slovenska in tuja inovativna podjetja skozi mednarodne pravne čeri, z namenom maksimalnega uspeha na tujih trgih. Je tudi EU mentorica za to področje, predava doma in v tujini, specializirana za pravo novih tehnologij, inovacij, mednarodnega poslovnega prava ter prava intelektualne lastnine.

Igor Panjan, SmartPa

Ne išči opore v drugih. Zaupaj sebi. Ostali bodo sledili.

Igor Panjan je CEO in vodja ekipe Datafy.it, organizator, motivator in startupovec, ki razume, da je prodaja proces in ne stvar umetniške inspiracije. Svojo podjetniško pot je pričel leta 2007 kot zunanji svetovalec v veliki mednarodni logistični korporaciji. Podjetniško pot je nadaljeval leta 2011 s projektom iGostinec in iHotelir, v katerega je osebno investiral ter vodil razvoj elektronskih menijev za restavracije in hotele. Zaradi potreb podjetja, so razvili spletni iskalnik poslovnih kontaktov Datafy, v katerem so kasneje zaznali boljšo poslovno priložnost, zato se mu trenutno posvečajo 24/7. 

Borut Potočnik, BPMC

V svojem delu se preveč radi zatekamo k stvarem, kjer smo dobri. Toda drzneje pomislimo, poglejmo z druge strani in se poukvarjajmo s stvarmi, ki bi hipotetično podeseterile naš posel.

Borutove poklicne izkušnje temeljijo predvsem na upravljanju, poslovnem svetovanju in mentorstvu. Za seboj ima več kot 200 projektov vezanih tako na start up podjetja kot podjetja v rasti. V večini projektov se osredotoča na definiranje poslovnega modela. Glavna kompetenca je odkriti in odpraviti najšibkejšo točko v podjetju - pomagati podjetju pri preboju in rasti. Je aktiven mentor v vseh visokotehnoloških panogah.

Jure Tomc, JTBD

There is no favorable wind for the sailor who doesn’t know where to go.

Jure Tomc je v svoji poslovni karieri pridobival izkušnje skozi vodenje podjetij in ekip v B2B, B2C, veleprodaji, prodaji na drobno in spletni/mobilni prodaji na domačem in mednarodnem trgu. Operativno dela na številnih področjih (prodaja, nabava, HR, finance, računovodstvo, informacijska tehnologija, trženje). Kot generalni direktor velikega domačega trgovca se je naučil, kako delati z ljudmi iz vsega sveta (Evropa, Kitajska, Hongkong, ZDA ...). Redno organizira poslovne konference na Kitajskem, kjer je v preteklih letih predstavil več kot 300 razburljivih projektov. Raznolikost in zapletenost njegovega dela je tisto, kar ga vsak dan motivira. V zadnjem času je vključen tudi v ICO in blokchain tehnologijo kot ključni član ekipe ali svetovalec različnih projektov blockchain.

Kristjan Zemljič, Global Disruption

Clarity results in prosperity!

Kristjan Zemljič je soustanovitelj Global Disruption in se uvršča med 30 najbolj iskanih strokovnjakov v EU za financiranje inovacij iz programa Horizon 2020. Zelo uspešno svetuje tehnološkim podjetjem, ki želijo prototip inovacije razviti v komercialni produkt in osvojiti mednarodni trg. Že 25 inovativnim podjetjem in start-upom je pomagal, da so postala zanimiva za zasebne vlagatelje, sklade tveganega kapitala ali pridobila evropska sredstva na najbolj zahtevnih razpisih, kot je SME Instrument.  Je avtor svetovalnega programa Deep Dive, ki razvojnim ekipam omogoči, da produktni pogled nadgradijo s tržnim in prodajnim vidikom ter prepričjivimi “go-to market” strategijami. Kristjan svetuje podjetjem iz 15+ evropskih držav, video zgodbe o uspehih pa si lahko ogledate na spletni povezavi. Podjetniško znanje deli tudi na hitro rastočem YouTube kanalu, sodeluje kot sopredavatelj za pridobitev mednarodnega certifikata za vodenje EU projektov (ECEUPM), predaval pa je tudi več kot 2.000 udeležencem na spletnem dogodku Horizon 2020 Summit. Članke o financiranju inovacij objavlja tudi v Financah. Z njim se povežite na Linkedin platformi."

 

Blaž Zupan, Didasco

Prava ekipa, trdo delo, reševati probleme strank in se kljub vzponom in padcem imeti fajn, so napovedniki uspeha!

Blaž Zupan uči podjetništvo na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani, vendar ga nikakor ne moremo označiti za teoretika. Ravno nasprotno. Je pravi serijski podjetnik. Svoje zadnje podjetje Optiprint je uspešno prodal in se danes že loteva novih poslov. 

Maja Novak, Global Disruption

Nikoli ni prepozno, da postaneš najboljša verzija samega sebe!

Mag. Maja Novak je ekspert za povečanje prepoznavnosti blagovnih znamk in izobraževalna trenerka. Je direktorica podjetja Global Disruption, ki sodeluje z visoko inovativnimi podjetji iz 16 evropskih držav. Še posebej uspešna je pri snovanju marketinških strategij in uporabi videa za večjo prepoznavnost podjetij ter oblikovanju učinkovitih prodajnih besedil. Maja ima preko 18 let izkušenj iz področja vsebinskega marketinga in uporabe družbenega omrežja za uspešno uveljavljanje na mednarodnem trgu. Njeno poslanstvo je pomagati tehnološkim podjetjem, da pridejo v kratkem času do večjega povpraševanja. Je avtorica online programa o učinkoviti uporabi LinkedIna za povečanje prepoznavnosti in prodaje na mednarodnem trgu.

Želite da vas podpremo pri inovacijah?

Obljubljamo: neobvezujoč in zanimiv pogovor.

Kontaktirajte nas ali Preberite več o naši poti