Naš član, visokotehnološko podjetje XLAB, je izdal večjo posodobitev programske opreme za dostop do oddaljenih računalnikov, ISL Light

13. 04. 2018

Naš član, visokotehnološko podjetje XLAB, je izdal večjo posodobitev programske opreme za dostop do oddaljenih računalnikov, ISL Light

ISL Light 4.4: Velika posodobitev prinaša boljšo skupno rabo oddaljenih računalnikov in še veliko več

Posodobitev vključuje več kot 40 novih funkcij in izboljšav, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Izboljšana je tudi funkcija skupne rabe oddaljenih računalnikov. Po novem lahko uporabnik določi pravice vsakemu uporabniku, s katerim deli računalnike s svojega seznama. Najnovejši ISL Light 4.4 si lahko uporabniki prenesejo s spletne strani www.islonline.com.

Izboljšana skupna raba oddaljenih računalnikov

Orodje ISL Light uporabnikom omogoča hitro in enostavno računalniško podporo na daljavo in dostop do oddaljenih računalnikov. Svetovalec ustvari račun ISL Online in se takoj lahko poveže z računalnikom oddaljenega uporabnika. Ta mu vrata v svoj računalnik odpre tako, da na svoji strani vpiše številko seje. Svetovalec lahko do oddaljenih računalnikov dostopa tudi samostojno, ne da bi na drugi strani kdo sedel, vendar mora v tem primeru lastnik oddaljenega računalnika predhodno dovoliti namestitev programa, ki omogoči oddaljen dostop do njegovega računalnika.

»Nekateri naši uporabniki imajo na svojem seznamu tudi več tisoč računalnikov, ki jih zaradi večje preglednosti in lažjega dela, združujejo v logične skupine. Svetovalec, recimo vodja podpore, lahko svojo skupino deli z ostalimi sodelavci in jim tako na enostaven način omogoči dostop do izbranih računalnikov. Z novim ISL Light-om lahko vsakemu uporabniku nastavi pravice in določi, kakšna je vloga vsakega posameznika v ekipi,« razlaga Damjan Pipan, tehnični direktor oddelka ISL Online.

Višja varnost z 2048 bitnimi ključi RSA

Če želi vzpostaviti povezavo z oddaljenim namizjem stranke, mora svetovalec zagnati aplikacijo ISL Light, ki zdaj nosi 2048 bitni javni ključ RSA strežnika ISL Online. Po uspešni izmenjavi ključev RSA se podatki, ki se prenašajo, kriptirajo s pomočjo simetričnega 256-bitnega AES šifriranja.

Ta sprememba velja za uporabnike licence Cloud in strežniške licence. Slednji imajo možnost, da svoje strežnike ISL Online konfigurirajo za uporabo 4096-bitnih ključev.

Kaj je še novega pri ISL Light 4.4.?

Tisti, ki ISL Light že poznate in uporabljate, lahko pričakujete še boljše in hitrejše deljenje zaslona, ki je rezultata uporabe nove tehnologije zajemanja slike. Ob vzpostavitvi povezave program ISL Light optimalno kakovost deljenja zaslona, uporabnik pa lahko, če želi, ročno izbira kakovost slike, pri čemer daje prednost hitrosti prenašanja slike ali pa njeni kakovosti.

ISL Light omogoča pogovor s stranko preko pisanja sporočil. Da svetovalec med svojim delom, ko je aplikacija ISL Light v ozadju, ne bi spregledal sporočila, ki ga je napisala stranka, ga na prejeto sporočilo zdaj opozori utripajoča ikona programa ISL Light.

Pred koncem podporne seje na daljavo lahko tako svetovalec kot stranka shranita pogovor. Z desnim klikom na miško lahko zdaj celoten pogovor odprete v svojem privzetem urejevalniku besedila in ga shranite.

V zavihku Računalniki (oddaljen dostop) lahko zdaj dodate stolpec »Nazadnje povezan« in pogledate, kdaj so bili računalniki z vašega seznama nazadnje povezani v internet. Računalnike, ki že več let niso bili povezani, lahko tako enostavne odstranite s seznama.

Če želite zbuditi računalnik (Wake-on-LAN) na daljavo, lahko to zdaj storite tudi v programu ISL Light, ki ste ga prenesli na svoj računalnik. Funkcijo Wake-on-LAN XLAB sicer že dolgo omogoča, a do zdaj se je moral uporabnik prijaviti v svoj spletni račun ISL Online in od tam poslati ukaz oddaljenemu računalniku.   

Več informacij:

Blog zapis ISL Online

Prenesite ISL Light 4.4

Informacije o izdaji ISL Light 4.4

Nazaj