Seminar o regenerativni medicini

Seminar o regenerativni medicini

Datum dogodka: 16. 01. 2019 ob 09:00

Tehnološki park Ljubljana in Healthday.si skupnost vabita na seminar: Regenerativna medicina: terapije za osteoartritis. Regenerativna medicina se intenzivno razvija in dosega globalne trge. 

Osteoartritis kolena prizadane milijone ljudi po Evropi. Edina trenutna terapija, ki omogoča (delno) povrnjeno mobilnost je operativni poseg; artroplastika kolen. Boljšo rešitev za terapijo ponujajo matične celice iz maščobnega tkiva.

Na seminarju bodo predstavljeni najsodobnejši pristopi v regenerativni medicini v Sloveniji in rezultati klinične študije, projekta ADIPOA (EU program Obzorje 2020 projekt), ki ga strokovno vodi prof. Frank Barry (REMEDI – Regenerative Medicine Institute Ireland, National University Ireland, Galway). Podobna klinična študija se bo v okviru projekta ARTE Interreg Italija-Slovenija kmalu odvila tudi v Ortopedski bolnišnici Valdoltra.

Regenerativna medicina oz. trg zanjo skokovito raste. To ne pomeni le dobrobiti za vedno večje število pacientov, temveč tudi izjemno priložnost za inovativne MSP-je, ki lahko ponudijo nove naprave in storitve, s katerimi bodo omogočili boljšo dostopnost in razvoj tovrstnih terapij. Partnerji projekta ARTE zato, preko projektne aktivnosti, vzpodbujajo in pozdravljajo podjetnike in investicije v tem sektorju.

Dogodek je brezplačen! Prijave zbiramo na urska.rauter@tp-lj.si.

Program

9:00                 Registracija
9:30 - 9:40    Pozdrav (prof. Andrej Cöer, OB-Valdoltra, ing.  Antonio Sfiligoj, VivaBioCell in vodja projekta ARTE, Urška Rauter Gaber, Tehnološki park Ljubljana d.o.o.)
9:40 - 10:00    Regenerativna medicina v Sloveniji – dr. Miomir Knežević, Educell d.o.o.
10:00 - 11:00    Regenerativna medicina v Evropi in projekt ADIPOA – prof. Frank Barry, REMEDI
11:00 - 11:30   Pogovor in zaključki (moderator: prof. Andrej Cöer)
11:30               Lahko kosilo

Predavatelji

Frank Barry je profesor celične terapije na Univerzi v Galwayu na Irskem (ang. National University of Ireland Galway) in vodja raziskovalne skupine na Inštitutu za regenerativno medicino (REMEDI). Raziskovalna skupina se ukvarja z razvojem novih strategij za terapije z matičnimi celicami in za genske terapije na področju ortopedije. REMEDI je prav tako GMP-registrirana celična tovarna za proizvodnjo človeških matičnih celic za uporabo v kliničnih študijah.

Miomir Knežević je direktor in soustanovitelj biotehnološkega podjetja Educell iz Trzina v Sloveniji. V svoji karieri je prejel veliko število nagrad in strokovne izkušnje na inštitutih in v biotehnoloških podjetjih v Sloveniji, Avstriji, Belgiji in  na Direktoratu Evropske komisije.

Datum, ura in lokacija

Datum: 16. 1. 2019
Ura: 09:00 - 11:30
Lokacija: Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Ankaran

Dodatne informacije 

Urška Rauter Gaber
040 358 569
urska.rauter@tp-lj.si

 


Nazaj