Bodi navdih. (P)ostani srčni vodja.

Bodi navdih. (P)ostani srčni vodja.

Datum dogodka: 13. 06. 2019 ob 18:00

Inspirativni dogodek Tehnološkega parka Ljubljana za vodje in za tiste, ki to želite postati. Čas je za vodenje z zgledom, navdihom in radostjo. Stopi na plano in postani vodja s srcem.

Z nami bodo:

Sonja Klopčič, direktorica in avtorica, razvijalka sodobnega voditeljstva

Inženirka, inovativna direktorica, predsednica uprave – to je le nekaj mejnikov na poslovni poti, ki je Sonjo Klopčič vodila do odkritja nove kode voditeljstva za prihodnost. Digitalno dobo prepleta z brezčasnimi modrostmi staroselcev s petih celin, aroha-eb-ikigaj-oikos-ubuntu. Vse to povezuje v pet pristopov vodenja za prihodnost, v AEIOU voditeljstva, in s tem navdihuje srčne voditelje, da (ponovno) odkrijejo svoje poslanstvo in smisel ter s svojim delovanjem prispevajo k trajnostnemu uspehu – sebe osebno, timov, organizacije in skupnosti.

Ina Kukovič Borovnik, direktorica, inspirativna razvijalka posla

Podaja jasen razlog za udeležbo na dogodku: Čas je za novo paradigmo, v kateri smo vsi vodje. Dolgo časa se je se počutila nelagodno, čudno in ne umeščeno, zaradi tega ker v življenju ni našla ene stvari, ki bi jo zanimala, ki bi jo počela celo življenje, ki bi ji pripadala, ki bi jo opredelila v en poklic, v eno službo. Danes je to njena prednost. Deluje in je delovala skozi gospodarstvo, znanost, politiko in nevladne institucije, skozi vlogo mame, žene, ženske. Je srčna Slovenka, zato iz nje tudi soustvarja svojo misijo: Naravi dati enakopravno mesto v našem delovanju na osebnem in organizacijskem nivoju. Govorila bo o treh mojih spoznanjih in orodjih za novo paradigmo, novo normalo vodenja.

Povabilo za udeležence: Sposobnost prilagajanja spremembam je pismenost 21.stoletja. Postanite vešči in bodite vodja svojega življenja, svojega tima, organizacije, svoje države in sveta, v katerem živimo.

Miha Lavtar, inspirativni direktor

Je lastnik in direktor podjetja Optiweb. Pri 19 letih je odprl svoje podjetje in se podal na neznano pot – a vendarle z jasnimi cilji. »Kultura poje strategijo za zajtrk,« je modrost managerskega misleca Petra Druckerja in izkušnja marsikaterega podjetja. A ne Optiweba. Četudi posamezna orodja kot so kava z direktorjem, Wazuup ali Optiizmenjava niso prelomna sama po sebi, je v Optiwebu prebojen način, kako so ukvarjanje s kulturo v majhnem podjetju postavili v epicenter svojega razvoja. Kulture, ki v središče postavlja zaposlene, njihovo ustvarjalnost in razvoj, v Optiwebu ne razumejo kot končno rešitev, temveč skladno s sodobnimi trendi kot stalno spreminjajoč se projekt. Rezultat tega pristopa je transparentna in sodobnemu okolju talentov ustrezajoča Optikultura motiviranih in vključenih zaposlenih. Tudi ali prav zaradi nje Optiwebovci v komunikacijsko odprtem okolju postajajo sorazmerno hitro prepoznavni kot prebojna ekipa s človeškimi, preprostimi a učinkovitimi prijemi pri gradnji blagovne znamke želenega zaposlovalca. Optikultura je praksa majhnega podjetja, po kateri se lahko zgledujejo tudi večji in starejši.

Uroš Ferlin, direktor, ki raziskuje poslovne vplive vodij

Rodil se je z disleksijo in je zaradi tega trčil ob ogromno ovir v poslu. Kot vodja pogosto ni bil razumljen. Deloval je drugače in je probleme reševal zelo “out of the box”, kar je bilo za mnoge prej neobičajno kot koristno. Zato mu je preostala edina pot, da stvari vzame v svoje roke, postane podjetnik in si sam razvije krog vplivanja, sistem, po katerem bo lahko uspešno deloval v poslu. Danes mu je jasno zakaj je bil nerazumljen. Disleksija se v Sloveniji vse prevečkrat obravnava kot hiba, ne pa potencial, kot je to v ZDA. Na predavanju bo delil svojo zgodbo o tem kako je sam pri sebi odkril potencial v poslu in podal vsaj uporabne 3 nasvete kako tudi vi lahko prepoznate svoj voditeljski potencial. Njegova srčna življenjska vizija je spremeniti način na katerega vodje vodijo podjetja. Želi s tem priti vse do šol in otrok, ki so tretirani kot drugačni. Poziva vse “tihe” in drugačne vodje: Bodite pogumni. Ste točno takšni kot morate biti. Stopite na plano in vzemite vodenje v svoje roke.

Zakaj ta dogodek?

Slovenija se danes sooča z izzivom vodenja.

Srčni voditelji in voditeljice so v poslu še osamljeni. Obstaja pa množica skritih vodij, ki potrebujejo spodbudo, da prevzamejo odgovornost za vodenje, zglede, da bodo v sebi zgradili trdnost in pogum, da bodo vodili drugače, s srcem. Z odkrivanjem in opolnomočenjem skritih vodij bodo podjetja razvijala svoj edinstveni potencial. Namen dogodka je okrepiti pogum za srčno vodenje.

Dogodek je edinstvena povezava 4-ih srčnih vodij in vsaj 4x3 uporabnih nasvetov, idej, rešitev in orodij za to, da na novo odkrijete svojo moč, strast in poslanstvo kot vodje in postanete SRČNI VODITELJ & VODITELJICA.  

Na dogodku boste doživeli še:

 • Navdih in uporabna znanja za srčno vodenje.
 • Varno okolje za delitev izkušenj.
 • Radostno druženje (Good vibes!)
 • Nove povezave z vsaj 100 vodji.

Komu je delavnica namenjena?

 • Vodje start-up in scale-up podjetij, lastnike in lastnice.
 • Vodje projektov in ključne osebe v podjetjih.
 • Podjetnice in podjetnice, ki želijo preboj.
 • »Tihe« vodje v podjetjih, ki želijo postati vodje.

Datum, ura in lokacija

13. junij 2019 ob 18:00
Lokacija: Konferenčna dvorana stavbe B, Tehnološki park Ljubljana

Program

Registracija in mreženje ob kavi 17.40

 1. Sonja Klopčič (18.00 - 18.25): AEIOU VODITELJSTVA
 1. Uroš Ferlin (18.25-18.50): ODKRIJ SVOJ POTENCIAL S KROGOM VPLIVANJA
 1. Ina Kukovič Borovnik (19.50-19.15): VODI SPREMEMBE S SRCEM
 1. Miha Lavtar (19.15-19.40): PRIMER SRČNEGA VODENJA IZ PRAKSE

PAVZA 10 min (19.40-19.50)

 1. Okrogla miza za vprašanja (19.50-20.20)

Dogodek je brezplačen, ima pa dobrodelno noto. Na dogodku boste lahko podprli prvi tabor za otroke z disleksijo v organizaciji Inštituta za disleksijo.

 

 

 


Nazaj