Nahajate se tukaj

Promocija zdravja na delovnem mestu

Rekreacija je lahko davčno priznan strošek za podjetje

V Sloveniji zaradi bolniških odsotnosti letno izgubimo blizu 11 milijonov delovnih dni. Po raziskavah, več kot 52% zaposlenih v Sloveniji, doživlja simptome zgodnje faze izgorelosti in stresa. Stroški absentizma, delodajalca v povprečju letno stanejo 1650€ na zaposlenega.

Vsi vemo, da je skrb za naše zdravje izjemno pomembna. Vseeno pa študije kažejo, da gredo vsi trendi na področju osebnega zdravja v smer povečanja stresa ter izgorelosti in posledično nižje fizične in psihične odpornosti. K povečanju števila bolniških dni izdatno pripomore tudi staranje delovnega prebivalstva, pri čemer tuje raziskave kažejo da imajo delavci starejši od 50 let lahko tudi do 93% več bolniških odsotnosti kot njihovi mlajši kolegi.

Trendi kažejo, da bo leta 2024 (7 let) v Sloveniji število delovno aktivnih, ki bodo stari 50 let ali več, preseglo polovico celotne delovne sile. Vsi ukrepi, namenjeni izboljšanju zdravja, dvigu vitalnosti in zmanjšanju stresa, s katerimi lahko popravimo to smer, pa v povprečju pridejo do izraza po 3-5 letih od začetka izvajanja.

Program Vitalno podjetje je podjetje Internacionalni šport d.o.o. razvilo z namenom, da se direktno sooči s problematiko na trgu. Celoletni programi aktivnosti, s katerim boste usmerili vaše podjetje na pravo pot, so na voljo že od 150€ na zaposlenega.  Za lažji začetek nudijo tudi možnost izvedbe posamičnih aktivnosti, ki so dostopne od 4,5€ naprej.

Programi, ki trajajo vsaj 6 mesecev, vam nudijo naslednje ugodnosti:

  • do 80% programa predstavlja davčno priznan strošek za podjetje
  • možnost odbitka dela DDV
  • za aktivnosti  znotraj programa zaposleni ne plačajo dohodnine

Storitve, ki jih lahko obiščete preko programa Vitalno podjetje:

Wellness in okrevanje: savna, termalni bazen, protibolečinska masaža, terapevtska masaža.

Sprostitev in lajšanje stresa: joga, pilates, plesna vadba, nirvana vadba, Zdrava hrbtenica.

Rekreacija in šport: vodene vadbe, fitnes, bootcamp, badminton, košarka, nogomet, plavanje v pokritem bazenu, plavanje v zunanjem bazenu, nordijska hoja, tekaške priprave.

Delavnice in izobraževanja: Upravljanje s stresom, Zdravi odnosi med zaposlenimi, Ergonomija delovnega mesta, Priprava okusne in zdrave malice, Zdravo delovno okolje.

Meritve in svetovanje: meritve telesne sestave, preizkus fizične pripravljenosti (hoja 2km), funkcionalna klinika (meritve gibljivosti), managerski pregled, osebno trenerstvo,…

Za naročilo pokličite na 051 339 543 ali pišite na jure.cerar@vitalno-podjetje.si.

www.1click2sport.com

Kategorija: 

VIDEO PREDSTAVITEV TPLJ

Oglejte si predstavitveni video

Stopite v stik

Kontakt

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.
Tehnološki park 19
1000 Ljubljana

T 01 620 34 00
F 01 620 34 09
E info@tp-lj.si