Nahajate se tukaj

Kamniški KIKštarter - finalist Slovenije za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva!

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je s projektom KIKštarter zmagal na nacionalnem natečaju Evropske komisije, ki ga je v Sloveniji razpisala agencija Spirit. MC Kotlovnica je zmagala v kategoriji spodbujanja podjetniškega duha in se bo tako lahko potegovala za pridobitev evropskega naziva.

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je bil ustanovljen leta 2007 kot nepofitni zasebni zavod, namenjen kakovostnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa mladih. Po nekaj letih delovanja so v Kotlovnici skupaj z lokalnimi partnerji ter Tehnološkim parkom Ljubljana d.o.o. (TPLJ) kot ključnim akterjem na področju kreiranja spodbudnega podpornega podjetniškega okolja prepoznali potenciale mladih prebivalcev Kamnika in njihovo potrebo po ustvarjanju ter uresničevanju podjetniških priložnosti. Tako je nastal co-working prostor KIKštarter, ki naj bi motiviral in spodbujal mlade pri kreiranju in uresničevanju podjetniških idej, hkrati pa naj bi Kamnik iz spalnega naselja prelevil v stimulativno delovno in gospodarsko okolje. Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (TPLJ) je projektu dal svež podjetniški zagon ter ustvaril podjetniško okolje po inovativni vitki metodi, hkrati pa oblikoval prilagojene in visoko učinkovite programske rešitve ter programe mentoriranja.

Pobuda je postala prepoznana kot primer dobre prakse oživitve gospodarstva v postindustrijskih okoljih manjših mest, ki nimajo kritične mase za razvoj visokotehnološkega gospodarstva. 

 

  

 

Kategorija: 

VIDEO PREDSTAVITEV TPLJ

Oglejte si predstavitveni video

Stopite v stik

Kontakt

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.
Tehnološki park 19
1000 Ljubljana

T 01 620 34 00
F 01 620 34 09
E info@tp-lj.si