Nahajate se tukaj

Erasmus za mlade podjetnike

Tehnološki park Ljubljana že od leta 2009 sodeluje v programu Erasmus za mlade podjetnike, ki bodočim in mladim podjetnikom pomaga pridobiti kompetence in znanja za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja. Podjetniki gredo na izmenjavo v uveljavljeno podjete v Evropski uniji za 1 do 6 mesecev in med bivanjem pridobijo neprecenljive izkušnje, si izmenjujejo znanje in ideje. Podjentiki z več kot 3-letnimi izkušnjami, ki jih izmenjava v tujini ne zanima, lahko postanejo gostitelji.

V program se lahko vključite vsi: študentje, mladi in ostali, ki si želite v prihodnosti postati podjetniki in tisti, ki že imate podjetniško idejo. V program se lahko prijavite tudi tisti, ki že imate svoje podjetje, mlajše od 3 let. Izključeni niste niti izkušeni podjetniki, ki vodijo svoje podjetje že več kot 3 leta. Slednji lahko postanete gostitelji mladim oz. bodočim podjetnikom.

Kaj program omogoča podjetnikom?

 • pridobitev neprecenljivih izkušenj v eni izmed sodelujočih držav EU,
 • izboljšanje podjetniških kompetenc,
 • izboljšanje jezikovnih znanj in kompetenc,
 • povezovanje poslovnežev in MSP,
 • izkušenim podjetnikom, da vzpostavijo nove trgovske stike in izvejo več o priložnostih v drugi državi EU prek bodočih in mladih podjetnikov,
 • olajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev.

Kako lahko sodelujete?

Vsi, ki želite sodelovati v programu podjetniške izmenjave, oddajte spletno prijavo na: www.erasmus-entrepreneurs.eu, dodajte življenjepis (Europass) in poslovni načrt ter izberite svojo želeno lokalno kontaktno točko-posredniško organizacijo. Lokalna kontaktna točka vas bo usmerjala skozi celoten postopek.

Ključni koraki v postopku sodelovanja v programu:

 • Pripravite vse potrebno za prijavo: življenjepis, motivacijsko pismo in poslovni načrt;
 • Registrirajte se prek spletnega obrazca in k prijavi dodajte svoj življenjepis in poslovni načrt ter izberite svojo lokalno posredniško organizacijo;
 • Poiščite primernega podjetnika gostitelja v tujini, lahko s pomočjo posredniške organizacije ali samostojno preko baze mladih podjetnikov;
 • Z novim podjetnikom ali podjetnikom gostiteljem sklenete program usposabljanja in se obrnite na nas za ureditev podrobnosti;
 • Začetek bivanja v tujini: izmenjava lahko traja od 1 do 6 mesecev z možnostjo razdelitve trajanja v več ločenih časovnih sklopov (pod pogojem, da skupno časovno obdobje izvajanja usposabljanja ne preseže obdobja 12 mesecev).
 • Finančna pomoč se novemu podjetniku izplača v več izplačilih, v skladu s sporazumom, sklenjenim med podjetnikom in njegovo lokalno kontaktno točko.

Več informacij o programu na uradni spletni strani programa Erasmus za mlade podjetnike: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php. Obrnite se na koordinatorki programa v Tehnološkem parku Ljubljana, mag. Mojco Cvirn: mojca.cvirn@tp-lj.si  in Sandro Bradeško: sandra.bradesko@tp-lj.si.

 

Kategorija: 

VIDEO PREDSTAVITEV TPLJ

Oglejte si predstavitveni video

Stopite v stik

Kontakt

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.
Tehnološki park 19
1000 Ljubljana

T 01 620 34 00
F 01 620 34 09
E info@tp-lj.si